NIEUWSBRIEF
CATEGORIE
Wat is Klimaatnieuws?

Klimaatnieuws is een initiatief van de provincie Limburg en Dubolimburg om je op de hoogte te houden van alle klimaatnieuws in onze provincie en daarbuiten. We nemen ook tips op van wat je als consument, als lid van een vereniging of als ondernemer zelf kan doen om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Limburg.

AGENDA

AGENDA


In deze agenda nemen we allerlei interessante activiteiten op over klimaat, energie, bouwen en wonen. De agenda wordt overgenomen van Dubolimburg.

KLIMAATNIEUWS

Water  /  Vrijetijd

terug

De Blauwe Vlag voor duurzaam watertoerisme

193 weken geleden
De Blauwe Vlag is een internationaal kwaliteitskeurmerk dat jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens. In Vlaanderen wordt dit keurmerk uitgereikt door de Bond Beter Leefmilieu en de Foundation for Environmental Education.

De Blauwe Vlag staat garant voor kwaliteitsvol duurzaam toerisme aan de kust en binnenwateren. Jachthavens en zwemvijvers kunnen zich hiermee onderscheiden op het vlak van waterkwaliteit, interne milieuzorg, milieueducatie en veiligheid. Kiezen voor de Blauwe Vlag vraagt een blijvende inspanning van de uitbaters, het kwaliteitslabel dient immers elk jaar hernieuwd te worden.

Als bezoeker van een strand of gast van een jachthaven kan je meehelpen aan het Blauwe Vlag Programma: draag zorg voor het milieu en de omringende natuur, meld problemen aan de uitbater of havenmeester, en laat de Blauwe Vlag coördinatie  iets weten als een strand, zwemplas of jachthaven met een Blauwe Vlag niet voldoet aan een van de criteria.

De laureaten van 2016 kan je HIER terugvinden.

gelijkaardig nieuws