NIEUWSBRIEF
CATEGORIE
Wat is Klimaatnieuws?

Klimaatnieuws is een initiatief van de provincie Limburg en Dubolimburg om je op de hoogte te houden van alle klimaatnieuws in onze provincie en daarbuiten. We nemen ook tips op van wat je als consument, als lid van een vereniging of als ondernemer zelf kan doen om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Limburg.

AGENDA

AGENDA


In deze agenda nemen we allerlei interessante activiteiten op over klimaat, energie, bouwen en wonen. De agenda wordt overgenomen van Dubolimburg.

KLIMAATNIEUWS

Consumptie  /  Mobiliteit  /  Energie  /  Bouwen & Wonen  /  Water  /  Ondernemen  /  Natuur

terug

De Limburgse Klimaattop

183 weken geleden
Op 19 september 2016 vond de Limburgse Klimaattop plaats. Tijdens deze klimaattop kregen we een zicht op de laatste evoluties, nieuwe opportuniteiten en bruikbare voorbeelden om de Limburgse klimaatambitie extra kracht bij te zetten.

De belangrijkste conclusies van de klimaattop in een notendop:

  • Een doorgedreven klimaatbeleid biedt veel kansen aan de provincie Limburg, als regio én als bovenlokaal bestuursorgaan.

  • Tussen 2008 en 2014 verminderde de totale uitstoot van broeikasgassen in Limburg met 6 %: niet slecht maar zeker niet goed genoeg.

  • Het klimaatbeleid moet een versnelling hoger, gelet op de snelheid en omvang van de klimaatverandering. Onze generatie zal de geschiedenis ingaan als klootzakken of als helden.

  • De Dynamische Energie Atlas vormt een goede basis voor versnelde en ruimtelijk verantwoorde investeringen in hernieuwbare energie.

  • Er zijn veel sterke, haalbare voorbeelden in de landen en regio’s rondom ons van hoe het beter kan. We moeten daar niet alleen naar kijken, we moeten vooral (samen) doen.

  • Er zijn voldoende organisaties met slagkracht in de provincie, zoals Infrax en LRM, die zich mee achter de klimaatdoelstellingen scharen. Die krachten moeten we beter bundelen.

HIER vind je het volledige verslag, foto's en kan je de uiteenzettingen van de klimaattop in kijken.

gelijkaardig nieuws