NIEUWSBRIEF
CATEGORIE
Wat is Klimaatnieuws?

Klimaatnieuws is een initiatief van de provincie Limburg en Dubolimburg om je op de hoogte te houden van alle klimaatnieuws in onze provincie en daarbuiten. We nemen ook tips op van wat je als consument, als lid van een vereniging of als ondernemer zelf kan doen om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Limburg.

AGENDA

AGENDA


In deze agenda nemen we allerlei interessante activiteiten op over klimaat, energie, bouwen en wonen. De agenda wordt overgenomen van Dubolimburg.

KLIMAATNIEUWS

Natuur

terug

Stem voor een Limburgse boom als ‘Boom van het Jaar 2016’

182 weken geleden
Het is alle hens aan dek voor ‘De Boom van het Jaar Wedstrijd 2016’! Slechts tot en met vrijdag 30 september 2016 kan je stemmen op je favoriete boom via www.boomvanhetjaar.be. Er zijn 2 Limburgse bomen genomineerd.

De ‘Boom van het Jaar Wedstrijd 2016’ ging in april van start. Het is een zoektocht naar het verhaal achter leuke, interessante en opmerkelijke bomen. 80 bomen uit Vlaanderen en Brussel werden genomineerd. De jury selecteerde, met akkoord van de eigenaar, 7 laureaten. Eentje voor elke Vlaamse provincie en het Brussels gewest. Voor Limburg is dat de duizendjarige eik van Lummen geworden. De tamme kastanje van Overpelt doet automatisch mee omdat deze boom de 2-jaarlijkse verkiezing ‘Mooiste boom van Vlaanderen 2015’ won.

30 september is dichtbij, maar op korte termijn kunnen vele stemmen – ook die van jou – een verschil maken.  Ga naar www.boomvanhetjaar.be en stem een Limburgse boom naar de top.

Het kost maar een minuutje. Bovendien kan je stemmen met verschillende e-mailadressen. Je kunt tot 10 x geldig stemmen per IP-adres!

De winnende boom wordt bekend gemaakt tijdens de Week van het Bos (9 – 16 oktober 2016). De winnaar wordt in de watten gelegd, mag zich een jaar lang ‘Boom van het Jaar’ noemen en meedingen naar de titel ‘European Tree of the Year’ in 2017!

Boom van het Jaar Wedstrijd 2016 is een initiatief van Stichting Behoud Natuur en Leefmilieu Vlaanderen, met de steun van het Fonds Baillet Latour, in samenwerking met ANB, BOS+, ELO, Landelijk Vlaanderen, de Bosgroepen en de Koninklijke Belgische Bosbouw Maatschappij.

gelijkaardig nieuws