NIEUWSBRIEF
CATEGORIE
Wat is Klimaatnieuws?

Klimaatnieuws is een initiatief van de provincie Limburg en Dubolimburg om je op de hoogte te houden van alle klimaatnieuws in onze provincie en daarbuiten. We nemen ook tips op van wat je als consument, als lid van een vereniging of als ondernemer zelf kan doen om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Limburg.

AGENDA

AGENDA


In deze agenda nemen we allerlei interessante activiteiten op over klimaat, energie, bouwen en wonen. De agenda wordt overgenomen van Dubolimburg.

KLIMAATNIEUWS

Vrijetijd

terug

Winternummer tijdschrift Milieu & Natuur volledig gewijd aan het klimaat

165 weken geleden
Het winternummer van het provinciale tijdschrift Milieu & Natuur staat volledig in het teken van klimaat. Je kan het volledige nummer online lezen, net zoals de voorbije edities.

Weerman Frank Deboosere geeft uitleg bij de veranderingen van de weerpatronen die in onze regio worden verwacht. Andere weerpatronen vragen om aangepast beleid op uiteenlopende vlakken en bestuursniveaus. Gouverneur Herman Reynders, lid van de Vlaamse Denktank Klimaatadaptatie, heeft een duidelijke visie op problemen en oplossingen. Beide deskundigen zijn het alvast roerend eens: het is hoog tijd voor véél méér actie. Een extra aanzet daartoe werd gegeven op de Limburgse Klimaattop die dit najaar plaatsvond. Eén ding is duidelijk: Limburg zal een stevig tandje moeten bijsteken als het zijn doelstelling wil behalen om tegen 2020 minstens 30 % minder CO2 uit te stoten en tegen 2050 klimaatneutraal te zijn.

Gelukkig beweegt er heel wat op het terrein. Verschillende Limburgse gemeenten hebben de voorbije jaren sterke klimaatprojecten uitgewerkt. De meest waardevolle voorbeelden werden door de provincie gebundeld in een inspiratiegids voor gemeenten. Niet alleen gemeentebesturen maar ook scholen, verenigingen en individuele burgers kunnen met de voorbeeldprojecten aan de slag te gaan. Goede ideetjes kunnen ook gevonden worden in het educatieve aanbod van het Provinciaal Natuurcentrum. Zowel voor scholieren als volwassenen zijn er activiteiten uitgewerkt met het oog op kennis én ervaring opdoen rond de vele aspecten van klimaatverandering en -verbetering.

Meer informatie over de inspiratiegids en alle andere initiatieven i.h.k.v. het Limburgse klimaatbeleid vind je op www.limburgklimaatneutraal.be.

Je kunt een gratis abonnement op het tijdschrift Milieu & Natuur aanvragen via:

de website www.limburgklimaatneutraal.be

het e-mailadres mina@limburg.be

het telefoonnummer 011 23 83 38.

Je kan het tijdschrift online raadplegen.

gelijkaardig nieuws