NIEUWSBRIEF
CATEGORIE
Wat is Klimaatnieuws?

Klimaatnieuws is een initiatief van de provincie Limburg en Dubolimburg om je op de hoogte te houden van alle klimaatnieuws in onze provincie en daarbuiten. We nemen ook tips op van wat je als consument, als lid van een vereniging of als ondernemer zelf kan doen om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Limburg.

AGENDA

AGENDA


In deze agenda nemen we allerlei interessante activiteiten op over klimaat, energie, bouwen en wonen. De agenda wordt overgenomen van Dubolimburg.

KLIMAATNIEUWS

Consumptie

terug

Dagen zonder vlees al halfweg

157 weken geleden
De campagne Dagen zonder Vlees startte op 1 maart en loopt af op 15 april. Eén van de extra uitdagingen die je dit jaar kan aangaan, is het vermijden van voedselverspilling. Minder eten weggooien is goedkoop, leuk én duurzaam!

Restjes vermijden, begint al met het maken van een boodschappenlijstje: koop enkel wat je echt nodig hebt. De restjes die er toch nog overblijven, kan je later nog verwerken in een maaltijd. Experimenteer en je zal versteld staan van alle mogelijkheden! Voor inspiratie kan je eens een kijkje nemen bij Empty the Fridge.

Maar ook in de supermarkt kan je je steentje al bijdragen. Hier wordt immers veel voedsel verspild: gescheurde verpakkingen, producten die over de datum zijn, …

Grabbel niet naar de producten met de langste houdbaarheidsdatum. Als je zeker bent dat je het product nog binnen de (korte) houdbaarheidsdatum gaat gebruiken, koop je best dit product om te vermijden dat het later in de prullenbak belandt bij andere niet-verkochte producten.

Groenten die er wat ‘misvormd’ uitzien, smaken zeker niet minder goed dan hun perfecte soortgenoten.

Koop eens losse bananen, die door andere consumenten van de tros zijn gerukt. De meeste mensen kopen, uit gewoonte, een tros waardoor de losse exemplaren blijven liggen tot ze niet meer kunnen verkocht worden.

Meer tips over voedselverspilling kan je vinden op de site van Dagen zonder Vlees.

gelijkaardig nieuws