NIEUWSBRIEF
CATEGORIE
Wat is Klimaatnieuws?

Klimaatnieuws is een initiatief van de provincie Limburg en Dubolimburg om je op de hoogte te houden van alle klimaatnieuws in onze provincie en daarbuiten. We nemen ook tips op van wat je als consument, als lid van een vereniging of als ondernemer zelf kan doen om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Limburg.

AGENDA

AGENDA


In deze agenda nemen we allerlei interessante activiteiten op over klimaat, energie, bouwen en wonen. De agenda wordt overgenomen van Dubolimburg.

KLIMAATNIEUWS

Energie

terug

Limburg Stapt Over

96 weken geleden
Eind februari kan elke Limburger via ‘Limburg Stapt over’ op een eenvoudige manier overstappen naar 100% groene stroom en aardgas, via een groepsaankoop, georganiseerd door Pricewise.

Uit recente cijfers van Eurostat blijkt dat België nog steeds 4,3 procentpunt verwijderd is van haar doel om tegen 2020 13% van al het energieverbruik uit hernieuwbare energie te halen. Indien we met z’n allen dit streefdoel nog willen bereiken, moeten we een tandje bijsteken.

Een initiatief dat dit ondersteunt, is ‘Limburg Stapt Over’. Vanaf 26 februari 2018 kan iedere inwoner via ‘Limburg Stapt Over’ eenvoudig overstappen naar 100% groene stroom en aardgas.

Deze groepsaankoop wordt georganiseerd door Pricewise, een Europese prijsvergelijker die eerder groepsaankopen organiseerde voor de provincies Oost- en West-Vlaanderen.

Al meer dan 265.000 huishoudens en bedrijven stapten via deze groepsaankopen over op 100% groene energie en bespaarden hiermee zo’n €200 op hun energierekening.

Benieuwd? Neem dan alvast een kijkje op www.limburgstaptover.be en laat je e-mailadres achter. Dan houden zij je verder op de hoogte!

gelijkaardig nieuws