NIEUWSBRIEF
CATEGORIE
Wat is Klimaatnieuws?

Klimaatnieuws is een initiatief van de provincie Limburg en Dubolimburg om je op de hoogte te houden van alle klimaatnieuws in onze provincie en daarbuiten. We nemen ook tips op van wat je als consument, als lid van een vereniging of als ondernemer zelf kan doen om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Limburg.

AGENDA

AGENDA


In deze agenda nemen we allerlei interessante activiteiten op over klimaat, energie, bouwen en wonen. De agenda wordt overgenomen van Dubolimburg.

KLIMAATNIEUWS

Mobiliteit  /  Vrijetijd

terug

Greentripper maakt reizigers bewust van klimaatimpact

228 weken geleden
CO2Logic lanceerde onlangs Greentripper, een website waarop je terecht kan om de CO2-uitstoot van je reis te berekenen en te compenseren. De site richt zich zowel op zakenmensen, reizigers als avonturiers.

Reizigers met een hart voor de natuur en het milieu, kunnen met een klein bedrag een klimaatproject ondersteunen om zo de klimaatimpact die hun vliegtuigreis teweegbrengt, te compenseren. Voor de meest populaire bestemmingen zoals Spanje, Griekenland, Turkije of Portugal betaal je tussen de 3 en 5 euro, excl. btw. Dat is minder dan 5% van de gemiddelde kost van zo’n ticket.

Antoine Geerinckx, oprichter van CO2Logic en Greentripper: “Uit cijfers die de krant Le Monde vrijgaf, blijkt dat de luchtvaartsector verantwoordelijk is voor 2 à 3 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Dat is vergelijkbaar met de uitstoot van een land als Duitsland. Greentripper biedt de mogelijkheid om op vrijwillige basis een bijdrage te leveren aan een leefbaar milieu en helpt om de bewustwording rond CO2-uitstoot te vergroten. Daarom zijn er op de website ook verschillende tips te vinden om op een duurzame manier te reizen en dus de impact op het klimaat te reduceren.”

Reizigers kunnen zelf kiezen aan welk klimaatproject ze willen bijdragen. De projecten die worden aangeboden zijn twee projecten die strijden tegen ontbossing in Oeganda en Kenia. Nadien krijgt de reiziger een certificaat dat vermeldt hoeveel CO2-uitstoot er werd gecompenseerd via het geselecteerde project. Er is ook de mogelijkheid om Belgische projecten te steunen die werken rond milieu.

Je kan daarenboven ook kiezen om de vlucht te compenseren met of zonder de ‘radiative forcing’ die wordt veroorzaakt door de condenssporen of contrails (de zichtbare witte lijnen) van de vliegtuigen. Wetenschappers stellen immers dat de radiative forcing bij vliegtuigen nog een veel grotere CO2-impact heeft dan de verbranding van kerosine.

Wil je de CO2-uitstoot van je reis berekenen? Of zoek je tips voor maatschappelijk verantwoord te reizen? Neem dan zeker een kijkje op de SITE.

gelijkaardig nieuws