NIEUWSBRIEF
CATEGORIE
Wat is Klimaatnieuws?

Klimaatnieuws is een initiatief van de provincie Limburg en Dubolimburg om je op de hoogte te houden van alle klimaatnieuws in onze provincie en daarbuiten. We nemen ook tips op van wat je als consument, als lid van een vereniging of als ondernemer zelf kan doen om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Limburg.

AGENDA

AGENDA


In deze agenda nemen we allerlei interessante activiteiten op over klimaat, energie, bouwen en wonen. De agenda wordt overgenomen van Dubolimburg.

KLIMAATNIEUWS

Mobiliteit

terug

Publieke laadpalen voor elektrische voertuigen

225 weken geleden
In het komende voorjaar starten netbeheerders Infrax en Eandis met de plaatsing van de eerste van 750 nieuwe publieke laadpalen voor elektrische voertuigen. Dat is meteen goed voor 1500 publieke oplaadpunten verdeeld over heel Vlaanderen.

Eerder dit jaar kondigde Vlaams Minister van Energie Bart Tommelein de plaatsing aan van 2500 nieuwe publieke laadpalen met telkens twee laadpunten. Tegen 2020 zouden deze laadpalen overal in Vlaanderen moeten staan. De plaatsing ervan wordt over vier jaar gespreid.

De eerste nieuwe publieke laadpalen worden in het voorjaar van 2017 geplaatst. Naast de laadpunten thuis en die op de terreinen van bedrijven, moeten de publieke palen een belangrijke derde pijler voor elektrische oplaadinfrastructuur worden.

gelijkaardig nieuws