NIEUWSBRIEF
CATEGORIE
Wat is Klimaatnieuws?

Klimaatnieuws is een initiatief van de provincie Limburg en Dubolimburg om je op de hoogte te houden van alle klimaatnieuws in onze provincie en daarbuiten. We nemen ook tips op van wat je als consument, als lid van een vereniging of als ondernemer zelf kan doen om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Limburg.

AGENDA

AGENDA


In deze agenda nemen we allerlei interessante activiteiten op over klimaat, energie, bouwen en wonen. De agenda wordt overgenomen van Dubolimburg.

KLIMAATNIEUWS

Natuur  /  Vrijetijd

terug

Ecosia plant bomen terwijl je zoekt

218 weken geleden
Ecosia is een duurzame zoekmachine, die in 2009 werd gelanceerd. Het bedrijf schenkt 80% van de winst van de advertentieopbrengsten aan boomplantorganisaties. Op deze manier werden al meer dan 6 miljoen bomen geplant.

Ecosia heeft verschillende bomenplantprojecten met een eigen benadering. In Burkina Faso worden bomen geplant om de uitbreiding van de woestijn een halt toe te roepen en het land weer vruchtbaar te maken. In Peru (waar de cocaproductie voor heel wat ontbossing zorgde)worden lokale boeren ingeschakeld voor het aanplanten van bomen. Zij  worden ook meteen opgeleid in boslandbouw, bosbeheer en duurzaam oogsten. In Madagascar, tenslotte, worden de kustbossen hersteld.

Je kan HIER de gratis browserextensie downloaden en Ecosia instellen als je standaard zoekmlachine.

Denk er wel aan dat elke zoekopdracht nog steeds een indirecte CO2-uitstoot oplevert!

 

gelijkaardig nieuws