NIEUWSBRIEF
CATEGORIE
Wat is Klimaatnieuws?

Klimaatnieuws is een initiatief van de provincie Limburg en Dubolimburg om je op de hoogte te houden van alle klimaatnieuws in onze provincie en daarbuiten. We nemen ook tips op van wat je als consument, als lid van een vereniging of als ondernemer zelf kan doen om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Limburg.

AGENDA

AGENDA


In deze agenda nemen we allerlei interessante activiteiten op over klimaat, energie, bouwen en wonen. De agenda wordt overgenomen van Dubolimburg.

KLIMAATNIEUWS

Energie  /  Water  /  Natuur

terug

Nieuws van partners: Symposium 'De gevolgen van de klimaatproblematiek in het Zuiden. Hoe beschermen we onze (ontwikkelings)projecten?’

214 weken geleden
Op donderdag 23 maart 2017 organiseren Stad Hasselt en UHasselt, een symposium met een reeks lezingen waarin experts hun visie toelichten aan de hand van een reeks interessante praktijk-voorbeelden.

De VN bevestigt dat 2016 het heetste jaar ooit zal zijn. Het klimaat verandert en daar moeten we op twee manieren mee omgaan: minder fossiele brandstoffen uitstoten én ons op lokale schaal wapenen tegen gevolgen van de klimaatverandering.

De klimaatverandering heeft ook grote gevolgen in het Zuiden. De Stad Hasselt blijft niet aan de kant staan en ondersteunt haar 4de pijlerorganisaties  in het klimaatbestendig maken van hun projecten. Dat leverde interessante resultaten 
op die ze willen delen en bediscussiëren met andere gemeenten en actoren in ontwikkelingssamenwerking.

Er is een namiddag- en een avondprogramma voorzien. Praktische info kan je HIER terugvinden.

Deelname is gratis. Je kan je via het online formulier inschrijven, tot 21 maart.

gelijkaardig nieuws