NIEUWSBRIEF
CATEGORIE
Wat is Klimaatnieuws?

Klimaatnieuws is een initiatief van de provincie Limburg en Dubolimburg om je op de hoogte te houden van alle klimaatnieuws in onze provincie en daarbuiten. We nemen ook tips op van wat je als consument, als lid van een vereniging of als ondernemer zelf kan doen om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Limburg.

AGENDA

AGENDA


In deze agenda nemen we allerlei interessante activiteiten op over klimaat, energie, bouwen en wonen. De agenda wordt overgenomen van Dubolimburg.

KLIMAATNIEUWS

Vrijetijd

terug

Lezing: ‘Eerste hulp bij klimaatverwarring’

214 weken geleden
Op 22 maart as. organiseert de UCCL een inspirerende lezing van Pieter Boussemaere over de essentie van de klimaatkwestie. Deze lezing is vooral gericht naar mensen van het onderwijs, maar uiteraard interessant voor ieder die hierover meer wil weten!

Pieter Boussemaere licht tijdens de lezing enkele kerninzichten toe over de opwarming van de aarde. Verwacht geen statisch gebeuren: Pieter betrekt het publiek via vraagstelling, bouwt samen redeneringen op en serveert licht verteerbare oefeningen. Het grote klimaatverhaal wordt geïllustreerd met rijk beeldmateriaal en met sprekende voorbeelden.

• Ontdek hoe warm/koud het vroeger was en waarom de huidige opwarming uitzonderlijk is.

• Ontdek waarom onderwijs rond de klimaatopwarming een dringende noodzaak is.

• Ontdek wat ons de komende jaren te wachten staat en leer het klimaatakkoord van Parijs op een correcte manier in te schatten.

Meer (praktische) info en mogelijkheid tot inschrijven vind je HIER.

gelijkaardig nieuws