NIEUWSBRIEF
CATEGORIE
Wat is Klimaatnieuws?

Klimaatnieuws is een initiatief van de provincie Limburg en Dubolimburg om je op de hoogte te houden van alle klimaatnieuws in onze provincie en daarbuiten. We nemen ook tips op van wat je als consument, als lid van een vereniging of als ondernemer zelf kan doen om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Limburg.

AGENDA

AGENDA


In deze agenda nemen we allerlei interessante activiteiten op over klimaat, energie, bouwen en wonen. De agenda wordt overgenomen van Dubolimburg.

KLIMAATNIEUWS

Energie  /  Bouwen & Wonen

terug

Zonnepanelen winnen terug aan populariteit

214 weken geleden
In 2016 werden dubbel zo veel nieuwe installaties geplaatst als in 2015. Het aantal zonnepanelen zit dus terug in de lift, ook nu er geen subsidies meer zijn.

De voorbije jaren daalde de kostprijs van een PV-installatie sterk waardoor de plaatsing ervan ook zonder subsidie rendabel is. Enkele jaren geleden, toen er nog subsidies waren, lag het aantal nieuwe installaties wel nog steeds een pak hoger dan het voorbije jaar.

Zonnepanelen blijven dus ook vandaag nog steeds rendabel. Een bijkomend voordeel is dat eigenaars van zonnepanelen ook minder afhankelijk zijn van de stijgende elektriciteitsprijzen.

Geïnteresseerde Limburgers kunnen zich nog steeds vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop, georganiseerd door Het Belang van Limburg en het gespecialiseerde bedrijf iChoosr. Inmiddels is de veiling al afgelopen,  waardoor je al heel snel een persoonlijk voorstel kan verwachten.  Tot 30 maart kan je dan beslissen of je het voorstel accepteert.

Je kan je HIER inschrijven voor de groepsaankoop.

gelijkaardig nieuws