NIEUWSBRIEF
CATEGORIE
Wat is Klimaatnieuws?

Klimaatnieuws is een initiatief van de provincie Limburg en Dubolimburg om je op de hoogte te houden van alle klimaatnieuws in onze provincie en daarbuiten. We nemen ook tips op van wat je als consument, als lid van een vereniging of als ondernemer zelf kan doen om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Limburg.

AGENDA

AGENDA


In deze agenda nemen we allerlei interessante activiteiten op over klimaat, energie, bouwen en wonen. De agenda wordt overgenomen van Dubolimburg.

KLIMAATNIEUWS

Energie  /  Vrijetijd

terug

Nieuws van partners: X-festival van 4 tot 6 mei

208 weken geleden
Stad Hasselt organiseert, samen met UHasselt, het X-Festival. Dit is een cross-disciplinair, visionair, inspirerend en stimulerend idee├źnfestival op het kruispunt van wetenschap, technologie en kunst met het oog op een creatieve en duurzame toekomst.

X-Festival wil verschillende werelden samenbrengen, nieuwe grenzen en horizonten exploreren en een Big-Bang zijn voor reflectie en actie.

Voor de editie 2017 ligt de focus op de thema’s ‘Solar City’ en ‘Smart (eco-)city of the future’. Hoe ziet de stad van de toekomst er uit? Hoe kunnen we creatiever omgaan met de energie van de zon? Hoe kan kruisbestuiving van verschillende disciplines de stad groener en slimmer maken?

X–Festival 2017 is er voor studenten, onderzoekers uit verschillende disciplines, beleidsmakers, architecten, kunstenaars, designers, ondernemers, pers en het brede publiek die geïnspireerd willen worden en de toekomst op een creatieve en out–of–the–box manier vorm willen geven.

Meer info over het programma kan je HIER terugvinden.

Toegang is gratis, maar online registratie is wel aanbevolen.

Het festival heeft van 4 tot 6 mei plaats in de Oude Gevangenis van Hasselt.

gelijkaardig nieuws