NIEUWSBRIEF
CATEGORIE
Wat is Klimaatnieuws?

Klimaatnieuws is een initiatief van de provincie Limburg en Dubolimburg om je op de hoogte te houden van alle klimaatnieuws in onze provincie en daarbuiten. We nemen ook tips op van wat je als consument, als lid van een vereniging of als ondernemer zelf kan doen om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Limburg.

AGENDA

AGENDA


In deze agenda nemen we allerlei interessante activiteiten op over klimaat, energie, bouwen en wonen. De agenda wordt overgenomen van Dubolimburg.

KLIMAATNIEUWS

Energie  /  Bouwen & Wonen  /  Ondernemen

terug

Nieuws van partners: nieuwe cyclus postgraduaat Energy Efficiencies

204 weken geleden
Vanaf 5 oktober kan je aan de PXL opnieuw terecht voor een postgraduaat Energy Efficiency Services. In deze opleiding ontdek je met welke technieken je energiebesparing kan realiseren in gebouwen en hoe dit budgetneutraal kan.

Met Energieprestatiecontracten (EPC’s) kunnen gebouweigenaren hun gebouwen budgetneutraal verduurzamen en hebben zij wel de lusten, maar niet de lasten. Het werken met EPC’s en Energy Service Companies (ESCo’s) wordt internationaal gezien als DE kansrijke manier voor bedrijven en overheden om energiebesparing te realiseren in hun gebouwen.

De globale doelstelling van de opleiding is de nodige competenties (kennis, vaardigheden en attitudes) te verwerven om de output gedreven, prestatiegerichte projecten te realiseren. Er ligt een dubbele sterke focus enerzijds op de interactie gebouwen-energie, maar ook op de beheersing van de volledige Life Cycle Costing met de nodige aandacht voor de rol van de EPC-facilitator (aanbesteding, aankoop & materialen).

Energiebesparingen sluiten sterk aan bij het actieplan 'Limburg gaat klimaatneutraal'. In aanpalende modules wordt passend ingegaan op de duurzaamheidsaspecten met inbegrip van nieuwe trends van product diensten service en product service systeem.

Dergelijke projecten vereisen transitie denken en een aangepaste in- en externe communicatie. Deze komen in een korte essentiële module aan bod.

Meer info vind je HIER.

Inschrijven kan via deze LINK.

gelijkaardig nieuws