NIEUWSBRIEF
CATEGORIE
Wat is Klimaatnieuws?

Klimaatnieuws is een initiatief van de provincie Limburg en Dubolimburg om je op de hoogte te houden van alle klimaatnieuws in onze provincie en daarbuiten. We nemen ook tips op van wat je als consument, als lid van een vereniging of als ondernemer zelf kan doen om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Limburg.

AGENDA

AGENDA


In deze agenda nemen we allerlei interessante activiteiten op over klimaat, energie, bouwen en wonen. De agenda wordt overgenomen van Dubolimburg.

KLIMAATNIEUWS

Consumptie

terug

Festival RETOUR – Terug naar nieuw

186 weken geleden
Je eigen natuurlijke verzorgingsproducten maken, leren hoe je minder afval produceert, kapotte spullen laten herstellen in een repaircafé of gewoon ontdekken hoe je door meer offline te zijn intenser van het leven geniet?

Dat kan allemaal op de inspiratiedag van Festival RETOUR, 14 oktober op de Hasseltse Corda Campus. De meer dan 20 workshops en lezingen, de interactieve belevingsmarkt en de experimentenhoek voor kinderen staan volledig in het teken van circulaire economie.                                                  

Circulaire economie is een terugkeer naar de basis, met een moderne twist. Van massaal kopen en weggooien naar hergebruiken, opwaarderen en delen. Dat is goed voor je portemonnee en fijn voor het milieu. En het is nog leuk ook!

De inspiratiedag vormt de aftrap van een week Festival RETOUR. Van 14 tot 22 oktober kan je kennismaken met verfrissende, lokale initiatieven waarbij herstellen, ruilen, delen en herwaarderen centraal staan.

Het volledige programma van de inspiratiedag en de activiteiten in jouw gemeente vind je op www.festivalretour.be.

gelijkaardig nieuws