NIEUWSBRIEF
CATEGORIE
Wat is Klimaatnieuws?

Klimaatnieuws is een initiatief van de provincie Limburg en Dubolimburg om je op de hoogte te houden van alle klimaatnieuws in onze provincie en daarbuiten. We nemen ook tips op van wat je als consument, als lid van een vereniging of als ondernemer zelf kan doen om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Limburg.

AGENDA

AGENDA


In deze agenda nemen we allerlei interessante activiteiten op over klimaat, energie, bouwen en wonen. De agenda wordt overgenomen van Dubolimburg.

KLIMAATNIEUWS

terug

Een groene filosofie voor een groene economie

135 weken geleden
Op maandag 26 februari 2018 van 19.30u tot 22u organiseert de Universiteit voor Maatschappelijk Belang een gespreksavond met prof. Ullrich Melle.

Ullrich Melle (° 1952) doctoreerde in 1980 aan de universiteit van Heidelberg met een proefschrift over de fenomenologie van de waarneming. Vlak ervoor, in 1979, kon hij aan het Leuvense Hoger Instituut voor de Wijsbegeerte beginnen als medewerker van het Husserl-archief. Later zou hij instaan voor de dagelijkse leiding ervan. Daarnaast had hij als gewoon hoogleraar ook een aantal onderwijsopdrachten, o.a. in de eco- en milieufilosofie. Als groen filosoof zou hij een bekend auteur worden. Ook ging hij geregeld voordrachten geven over dierenrechten. In de zomer van 2017 ging Ullrich Melle op emeritaat. Op deze gespreksavond zal hij een aantal denkmodellen uit de groene filosofie naast elkaar leggen, en de link leggen naar de groene economie.

plaats: Universiteit Hasselt, campus Oude Gevangenis (auditorium Louis Roppe), Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt

inkom: € 5 (€ 3 voor studenten, werklozen en gepensioneerden)

inlichtingen: 089/35 64 20 of felixbergers@hotmail.com

inschrijven: niet nodig

 

    gelijkaardig nieuws