NIEUWSBRIEF
CATEGORIE
Wat is Klimaatnieuws?

Klimaatnieuws is een initiatief van de provincie Limburg en Dubolimburg om je op de hoogte te houden van alle klimaatnieuws in onze provincie en daarbuiten. We nemen ook tips op van wat je als consument, als lid van een vereniging of als ondernemer zelf kan doen om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Limburg.

AGENDA

AGENDA


In deze agenda nemen we allerlei interessante activiteiten op over klimaat, energie, bouwen en wonen. De agenda wordt overgenomen van Dubolimburg.

KLIMAATNIEUWS

Energie

terug

Nieuws van partners: Debat lokaal energiebeleid

159 weken geleden
Ook lokale beleidsvoerders maken belangrijke beslissingen op vlak van onder meer energieproductie. Beslissingen die een impact hebben op milieu en gezondheid. Transitie Limburg organiseert daarom, net voor de Dag van de Aarde, een politiek debat.

De focus van het debat ligt op visie en beleid rond (duurzame) energie, en hoe een partij dit praktisch en concreet vertaalt naar het gemeentelijke niveau.

Wanneer?

Zaterdag 21 april, 13 u. - 16u.

Waar?

Provinciehuis – provincieraadszaal, Universiteitslaan 1 in Hasselt

Programma? 

  • 13.00 u.: Welkom + inleidende video met concrete goede voorbeelden

  • 13.10 u.: Inleiding door Serge De Gheldere, CEO Futureproofed en klimaatambassadeur Al Gore

  • 13.25 u.: debat lokaal energiebeleid met Ludwig Vandenhove (SP.a), Wim Dries (CD&V), Jos Lantmeeters (N-VA), Joost Venken (Groen). Moderator is Ignace Schops.

  • 15.00 u.: korte pauze

  • 15.15 u.: Vragenronde

  • 16.00 u.: receptie 

Inkom?

Gratis

Transitie Limburg - Werkgroep Energie is een platform met o.m.  Greenpeace Limburg, Bronsgroen S.V., De Limburgse Milieukoepel, Natuurpunt Limburg , Steunpunt Buurtopbouwwerk…

Transitie Limburg ijvert voor zoveel mogelijk lokale, mens- & milieuvriendelijke(r)  en gezonde(r) producten, diensten en technieken die iedereen ten goede komen.

 

gelijkaardig nieuws