NIEUWSBRIEF
CATEGORIE
Wat is Klimaatnieuws?

Klimaatnieuws is een initiatief van de provincie Limburg en Dubolimburg om je op de hoogte te houden van alle klimaatnieuws in onze provincie en daarbuiten. We nemen ook tips op van wat je als consument, als lid van een vereniging of als ondernemer zelf kan doen om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Limburg.

AGENDA

AGENDA


In deze agenda nemen we allerlei interessante activiteiten op over klimaat, energie, bouwen en wonen. De agenda wordt overgenomen van Dubolimburg.

KLIMAATNIEUWS

Consumptie  /  Mobiliteit  /  Energie  /  Bouwen & Wonen  /  Water  /  Natuur

terug

42 burgemeesters tekenden Burgemeestersconvenant voor Klimaat en Energie 2030

168 weken geleden
Op 13 maart 2018 ondertekenden 42 Limburgse burgemeesters, op initiatief van de provincie Limburg, het Burgemeestersconvenant voor Klimaat en Energie 2030. Zo engageren zij zich om onverminderd verder te werken aan het gemeentelijk klimaatbeleid.

“Europa heeft het Burgemeestersconvenant voor Klimaat en Energie 2030 gelanceerd, met een ambitieuzere reductiedoelstelling tegen 2030 (conform de Europese klimaatdoelstellingen) en de vraag om te werken aan een veerkrachtige gemeente, die bestand is tegen de gevolgen van de klimaatopwarming”, zeggen gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove en gouverneur Herman Reynders.

“De CO2-reductie die de gemeenten tot nu toe hebben gerealiseerd, toont aan dat er een tandje mag worden bijgestoken. Ook deze keer neemt de provincie Limburg het voortouw als convenant coördinator en kunnen de gemeenten rekenen op een gezamenlijk en uitgebreid aanbod ter ondersteuning van hun gemeentelijke klimaatbeleid.”

Lees HIER meer hierover.

gelijkaardig nieuws