NIEUWSBRIEF
CATEGORIE
Wat is Klimaatnieuws?

Klimaatnieuws is een initiatief van de provincie Limburg en Dubolimburg om je op de hoogte te houden van alle klimaatnieuws in onze provincie en daarbuiten. We nemen ook tips op van wat je als consument, als lid van een vereniging of als ondernemer zelf kan doen om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Limburg.

AGENDA

AGENDA


In deze agenda nemen we allerlei interessante activiteiten op over klimaat, energie, bouwen en wonen. De agenda wordt overgenomen van Dubolimburg.

KLIMAATNIEUWS

Consumptie

terug

Draag kleren met een gerust geweten

164 weken geleden
Deze week is het ‘Fashion Revolution Week’. De organisator Fashion Revolution wil hiermee aandacht vragen voor een meer eerlijke, veilige, milieuvriendelijke en transparante mode-industrie.

Net zoals met de meeste complexe problematieken weten we meestal wel ongeveer wat er allemaal misloopt. Toch is het in ons dagelijks leven erg moeilijk om de keuzes te maken die een oplossing bieden aan die problemen. Ofwel zijn er ‘verkeerde’ prijsprikkels, of er is een te klein of onbekend aanbod, zijn de labels onduidelijk of spelen er andere ondoorzichtige praktijken. Niet zelden hebben we zelf ook te lijden onder de gangbare praktijken. Niet alleen door zaken als keuzestress en druk op ons budget. Vaak worden ook giftige of allergene stoffen verwerkt in onze kleding. De internationale organisatie Fashion Revolution, in 2014 opgestart door de Britse ontwerpster Carry Somers (Pachacuti) en nu al vertegenwoordigd in 71 landen, wil hier verbetering in brengen. Via de Fashion Revolution Week willen zij aandacht vragen voor een eerlijker, veiliger, milieuvriendelijker en meer transparante mode-industrie. Maar omdat aandacht één ding is en ons koopgedrag een ander, zette het Netwerk Bewust Verbruiken 10 bruikbare tips op een rijtje om het voor iedereen concreet te maken. Met de wissel van je winter- naar zomergarderobe is nu misschien hét moment om ermee aan de slag te gaan?

gelijkaardig nieuws