NIEUWSBRIEF
CATEGORIE
Wat is Klimaatnieuws?

Klimaatnieuws is een initiatief van de provincie Limburg en Dubolimburg om je op de hoogte te houden van alle klimaatnieuws in onze provincie en daarbuiten. We nemen ook tips op van wat je als consument, als lid van een vereniging of als ondernemer zelf kan doen om mee te bouwen aan een klimaatneutraal Limburg.

AGENDA

AGENDA


In deze agenda nemen we allerlei interessante activiteiten op over klimaat, energie, bouwen en wonen. De agenda wordt overgenomen van Dubolimburg.

KLIMAATNIEUWS

Energie

terug

Groepsaankopen groene stroom en gas een succes

158 weken geleden
Iets meer dan een week geleden, werd de groepsaankoop groene stroom en gas van Pricewise afgesloten. Meer dan 16 000 Limburgse gezinnen schreven zich in, met een gemiddelde besparing voor elektriciteit en gas samen, van net geen 350 euro.

Om als deelnemer je besparing wat preciezer te weten, is het nog heel even wachten op het individuele aanbod dat normaal vanaf volgende week in je bus of mailbox zal belanden. Op dat moment heb je nog de vrije keuze om het aanbod te aanvaarden of niet. Met het succes van de verschillende campagnes van de afgelopen jaren, lijken groepsaankopen een aantrekkelijke en effectieve manier te zijn om Limburgers te laten kiezen voor een groene stroomcontract. Dat is ook de reden dat heel wat van deze groepsaankopen mee gepromoot worden door het provinciebestuur. Hoewel groene stroomproductie van buiten onze provincie niet mag worden meegerekend in onze klimaatbalans, dragen groene stroomcontracten op een hoger niveau natuurlijk wel bij tot de klimaatdoelstellingen. En ook al is de ene groene stroom de andere niet, toch blijft deze optie veruit te verkiezen boven grijze stroom. In dat verband is het nog zinvol te vermelden dat de winnende leverancier van deze groepsaankoop, de firma Mega, van Greenpeace een score van 17/20 kreeg. Wil je weten hoe goed of hoe slecht jouw energieleverancier scoort, neem dan gerust een kijkje op de website mijngroenestroom.be. Heb je deze groepsaankoop gemist, dan kan je nog tot 8 mei deelnemen aan de groepsaankoop van SamenSterker die mee door de provincie wordt ondersteund. Of je schrijft in op één van de vele andere gelijkaardige initiatieven.

gelijkaardig nieuws